19 april 2022

Hands-on Mikrofonden investerer i alkoholfri læskedrik med internationalt potentiale

Det var ikke nogen svær beslutning for iværksætterne bag Raw Culture at afgive en andel af virksomheden, da Hands-on Mikrofonden ønskede at støtte deres erobring af det danske og internationale marked for læskedrikke med en betydelig millioninvestering.

Kombucha er et produkt, der er efterspørgsel på. Den alkoholfrie drik er en del af fremtiden både på grund af både sin naturligt sunde sammensætning, sine læskende egenskaber og sin gode smag. Et af kategoriens absolut bedste produkter i Danmark er fremstillet og markedsført af den unge virksomhed Raw Culture, der siden sin opstart i 2020 har etableret sig på menukortet hos en række af landets fineste og mest respekterede gourmet-restauranter.

Men den store succes var primært baseret på de to ildsjæle Tomáš Ševčik og Magnus Wad, der fungerede som henholdsvis produkt- og salgsansvarlig. Samtidig varetog de fællesskab alle de andre opgaver, der er i en vækstvirksomhed, der står foran både en opskalering af produktionen, effektiv markedsføring i Danmark og lancering på internationale markeder.

Derfor var der behov for at styrke både organisation og kompetencer, og Raw Culture greb ud efter tilbuddet om at pitche deres ide for investorerne bag Hands-on Mikrofonden. En fond, der passede som hånd i handske til virksomhedens behov i kraft af sit unikke tilbud om ”kloge penge.” Begrebet kloge penge dækker over, at Hands-on Mikrofonden deltager med både kapital og aktiv involvering i vækstvirksomeden både før, under og efter en investering.

En vellykket præsentation førte ganske hurtigt til en aftale, som sikrede Raw Culture både en kapitalindsprøjtning og samarbejde med kompetente erhvervsfolk, som har stor erfaring med netop det stadie, deres virksomhed var nået til.

“Vi har udviklet et produkt, der er efterspørgsel på. Men vi er unge og stadig uerfarne, så vi har stor nytte af sparring og input til, hvordan vi udvikler selve forretningen.”

“Vi har indgået samarbejde med tre investorer fra food-branchen, som kan støtte den fortsatte udvikling af Raw Culture. Deres viden om, hvordan vi skal opbygge organisationen, ser ud til at blive meget værdifuldt for de næste skridt, vi skal tage for at få kombucha ud i danskernes køleskabe og ud i verden”, siger Magnus Wad.


April 2022

Kombucha er en læskedrik på basis af fermenteret te. Indholdet af naturlige, probiotiske bakterier har stor sundhedsværdi, og kombucha blev da også benyttet som et naturlægemiddel i de lande i Asien, hvor det i hundreder af år har været en del af folkekulturen. Kombucha i sin rå form smager ikke specielt godt, men Raw Culture har via en avanceret proces gjort sin kombucha til en velsmagende drik, der ud over sin læskende værdi kan komplementere mange typer af måltider.

Raw Culture har allerede fået et stærkt fodfæste hos en stor mængde af de mest ambitiøse danske restauranter over hele landet. Virksomhedens næste skridt er at etablere sig i dagligvarebranchen som et sundt og alkoholfrit alternativ til andre læskedrikke, samt forhåbentlig at penetrere både de internationale gourmet- og detailmarkeder med det unikke og velsmagende produkt.

“Hands-on Mikrofonden støtter virksomheder i Food-branchen med potentiale for opskalering, og i dette tilfælde rummer vores investorkreds nogle erhvervsfolk med stærke kompetencer inden for den fase med vækst og internationalisering, som ligger foran Raw Culture. Det er en virksomhed, som allerede har udviklet et stærkt produkt og en klar strategi, som vi gerne vil yde støtte til. Vi tror, det bliver en rigtig god investering”, siger CEO for Hands-on Mikrofonden Jørgen Andersen.

Fra Hands-on Mikrofonden er Jacob Kirkegaard Rasmussen og Morten la Cour Pedersen indtrådt i Raw Culture’s bestyrelse – førstnævnte som formand.

“Vi er nu en stor gruppe af mennesker, som alle er interesserede i at lykkes med projektet, og vi har ingen betænkeligheder ved at afgive en del af virksomheden mod at få så fine kompetencer ombord”, siger Magnus Wad, Raw Culture.

Investeringen i Raw Culture er foretaget af Hands-on Mikrofonden i samarbejde med Vækstfonden og udgør sammenlagt et millionbeløb.

For yderligere oplysninger besøg kontakt CEO Jørgen Andersen på 4053 5337 / ja@hands-on-mikrofonden.dk