04 november 2021

September 2021

Hands-on Mikrofonden investerer i dansk revolutionerende trendværktøj med AI som motor

Champagneproppen sprang, da virksomheden TrendXplorer.AI kunne skrive under på en aftale med Hands-on Mikrofonden. Sammen med de kloge penge følger et tæt samarbejde med Hands-on investor Inge Müller, der allerede har taget plads om bordet i bestyrelseslokalet sammen med stifter og CEO Rasmus Linnet.

Som det er i dag, er det altid et sats, når en virksomhed lancerer et nyt produkt. Uanset om der er tale om tekniske kæmpeinvesteringer eller blot en ny drikkeyoghurt, kan det være svært at vide, om man rammer det markedet efterspørger, og om produktet bliver en succes.

En bred vifte af brancher, nationalt og internationalt, har derfor behov for hurtigere og mere præcis indsigt i hvilke trends, der bevæger sig på de markeder de opererer i, og som kan forventes at have en signifikant forretningsmæssig indflydelse både på kort og lang sigt.

”De eksisterende markedsledere og beslutningstagere mangler værktøjer, der sætter dem i stand til at få overblik over markedssituationen. Et værktøj, som kan give dem et solidt beslutningsgrundlag at styre ud fra. Vi udvikler TrendXplorer.AI, som prædiktivt kan identificere nye mikro-trends, defineret ved at have sin forekomst og relevans seks måneder til tre år ude i fremtiden. Herved går vi fra at se mikro-trends i et statisk øjebliksbillede til en dynamisk realtids monitorering, og vi flytter metoden fra ekspertfortolkning til datadrevet unbiased indsigt”, siger Rasmus Linnet.

Dette opnås ved at benytte kunstig intelligens og Big Data-behandling til at analysere store og komplekse mængder data og udvikle modeller, som hurtigt kan præsenteres overfor kunden på en let tilgængelig måde. Hermed opnås stor kommerciel værdi og operationelle indsigter i komplekse relations sammenhænge og kommende trends.

– I Hands-on Mikrofonden ser vi store muligheder for et trendværktøj med AI motor, som mange virksomheder kan få glæde af. Og det faktum, at de allerede mærker interesse fra flere store koncerner, viser at der er et marked derude. Det vil vi rigtig gerne støtte sammen med en af fondens dygtige Hands-on investorer Inge Müller, udtaler Jørgen Andersen, CEO i Hands-on Mikrofonden.

Som nystartet virksomhed er det vigtigt at have de rigtige at sparre med. Udover en Hands-on Investor er man godt i gang med at lukke samarbejdsaftaler med nogle af de helt tunge it-virksomheder. Et strategisk partnerskab er allerede indgået med NTT Data, der er en af verdens største it-udbydere. NTT Data i Danmark er leverandør til Top-200 virksomheder i Large Enterprise segmentet. Thor Hauberg, der er Director for NTT Data Business Development & Strategy og har dybe kompetencer indenfor digital forretningsstrategi og implementering af ny teknologi på tværs af værdikæden, er derfor også et oplagt valg til en plads i virksomhedens Advisory Board. Et sådant er nemlig allerede etableret og tæller en række kompetente inspiratorer, og spørger man Inge Müller, hvorfor hun har valgt at gå ind i samarbejdet, er svaret klart:

”For det første er det en rigtig god idé som markedet efterspørger – derfor har det af gode grunde et kæmpe potentiale. Ydermere er det et superkompetent og passioneret team, der står bag. De er troværdige og ambitiøse og vi har samme temperament og tilgang til opgaven. Derfor er vores forventninger til fremtiden store” udtaler Inge Müller, der i øvrigt har haft sin gang på ledelses- og bestyrelsesgange i markante danske og internationale virksomheder.

Holdningen hos Hands-on Mikrofonden A/S er ikke til at tage fejl af. Vi har i Danmark ikke nok iværksættere og vækstvirksomheder, der skaber vækst og dermed flere jobs. Årsagen er, at der mangler risikovillig kapital og stærke kommercielle kompetencer, der kan hjælpe virksomhederne og sætte ambitiøse mål sammen med dem. Udfordringen har fået fem familievirksomheder til at gå sammen med 30 hands-on investorer om en helt ny type investeringsfond. Det særlige ved Hands-on Mikrofonden er, at man tilbyder kloge penge til bæredygtige vækstvirksomheder inden for Green Tech, Food og AI/digitalisering.

Med de kloge penge går Hands-on Mikrofonden forrest med økonomiske investeringer, der er kombineret med systematisk sparring fra professionelle Hands-on investorer. Mens de fem familievirksomheder tilfører risikovillig kapital, er det Hands-on investorernes primære opgave at sidde med ved bordet til bestyrelsesmøderne i de bæredygtige vækstvirksomheder. De er dermed garanter for engageret og faglig sparring.

– Hands-on investorerne er helt afgørende for investeringerne i Hands-on Mikrofonden. Det er erhvervsfolk med stærke kommercielle kompetencer indenfor de tre brancher vi har valgt. Personer, der har mange års erfaring med vækstvirksomheder, ledelse og bestyrelsesarbejde, lyder det fra Hands-on Mikrofondens CEO, Jørgen Andersen.