20 april 2022

 

Kan man slippe for ukrudt – og samtidig være god ved miljøet?

Det spørgsmål har holdet bag Weed Fighter sørget for, at vi kan svar ja til. Med virksomhedens udvikling af utraditionelle løsninger og nye metoder til ukrudtbekæmpelse, kan man ydermere spare både tid og penge. Det lyder næsten for godt til at være sandt.

I Hands-on Mikrofonden var man heller ikke i tvivl, da virksomheden pitchede sin ide og løsning til et investormøde i fonden. Derfor er der i dag skrevet under og lavet en investering, hvor også Hands-on investor Kim Schou Petersen får en plads ved bestyrelsesbordet.

”Jeg synes, det er en virkelig spændende virksomhed, der med lanceringen af deres løsning ikke kunne have ramt en bedre timing. Der er et generelt fokus på, at vi skal passe bedre på vandmiljøet og dermed nedbringe og gerne helt undgå brugen af pesticider. Det er helt afgørende for vores fælles fremtid. Jeg er vokset op på en planteskole og jeg havde det faktisk allerede dengang stramt med sprøjtemidler. Jeg glæder mig derfor over at kunne indgå i bestyrelsen og bidrage med mine kompetencer, når vi nu sammen skal sætte det rigtige hold og skabe langsigtede strategier for vækst. Jeg har mange års erfaring med udvikling af hele værdikæden og det at skalere og kommercialisere en virksomhed,” siger Kim Schou Petersen.

Weed Fighter er dog ikke et helt nyt fænomen. Virksomheden har igennem syv år levet af crowdfunding og en indædt vilje til at ville gøre en forskel. Filosofien har i alle årene været at løsningen skal være bæredygtig og god for miljøet, men samtidig være en sund og rentabel forretning.

”Vi har altid haft hjertet med og er nu nået dertil i processen, hvor vi ved, at vi har et godt produkt. Og vi ved, der er et marked og en efterspørgsel. Nu har vi behov for kompetente kræfter til at hjælpe os med at skalere virksomheden. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver stort – både i Danmark, men bestemt også i udlandet. Derfor er vi utroligt glade for, at Hands-on Mikrofonden og Kim Schou Petersen har valgt at investere i virksomheden med det, de netop kalder ’kloge penge’, udtaler Kim Birkedahl, Weed Fighter.


April 2022

Hvad gør Weed Fighters løsning så revolutionerende?
Opfindelsen gør det lettere og billigere at bekæmpe ukrudt – med intet mindre end damp og mikrobølger. Og løsningen har vist sig væsentlig mere effektiv end de hidtil kendte måder at bekæmpe ukrudt på. Med et køretøj der mest af alt minder om en lille fejemaskine, kan fortove, flisearealer og andre ukrudtsplagede områder behandles hurtigere og mere effektivt end i dag, hvor man traditionelt anvender gasbrændere, når ukrudt skal bekæmpes uden brug pesticider. Gasbrænderen er udfordret af en alt for høj CO2 udledning og hvor der skal fire til seks årlige behandlinger til, kan man med Weed Fighters løsning nøjes med to.

 ”Weed Fighter er jo en fantastisk virksomhed med et produkt og en patenteret metode, der taler lige ind i den grønne dagsorden og de innovative og bæredygtige værdier, som Hands-on Mikrofonden bygger på og investerer efter. Det er en investering, der ligger lige til vores højre-ben” siger en glad Jørgen Andersen, direktør i Hands-on Mikrofonden.

For yderligere oplysninger besøg weed-fighter.dk, eller kontakt CEO, Jørgen Andersen på 40 53 53 37 eller ja@hands-on-mikrofonden.dk