Januar 2022 

Stor investering i dansk indeklima- og energikoncept

Hands-on Mikrofonden investerer sammen med Allan og Torben Christensen et to-cifret million beløb i LivingBetter og kobler den erfarne Hands-on Investor Jes Jensen på, som tiltræder som bestyrelsesformand i selskabet.

Virksomheden, der har eksisteret i en årrække, har allerede en lang række kunder i Danmark og ordrebøgerne er fyldte. Med investorenes indtog følger den økonomiske saltvandsindsprøjtning, der skal sikre, at virksomheden bliver gearet til vækst og klædt på til at indtage eksportmarkederne.

”Vi har brugt vores tid og energi på at færdigudvikle og dokumentere løsningen. Det har været vigtigt for os, at få den fulde accept på det danske marked som step et. Derfor lever løsningen op til alle regler og love på området,” siger Peter Clausen, direktør i LivingBetter.

LivingBetter rusker op i den måde, vi traditionelt tænker indeklima og ventilation på. Man har udviklet og patenteret et klimavindue, som automatisk ventilerer boligen gennem en patenteret ventilationsventil og en ekstra forsatsrude. Vinduerne sørger for, at der kommer frisk luft ind, som opvarmes mellem forsatsruden og termoruden, mens en udsugningsvarmepumpe sørger for at suge luften til sig og genvinde varmen til fx. gulvvarme og brugsvand.

”Samarbejdet med vores nye investorer er spændende fordi markedet er så kæmpestort og der er rigtig store aktører derude. Vi som virksomhed står stærkere i denne nye konstellation og ser det som en blåstempling af konceptet. Vi er et team af mennesker, der kender hinanden rigtig godt. Derfor er det sundt for os at få flere med på vækstrejsen. Flere øjne gør godt,” siger Christian Thing, direktør i LivingBetter.

Der er meget at spare i både anlægs- og driftsomkostninger ved at tænke ventilationsvinduer og LivingBetter ind i nybyg- og renoveringsopgaver. Uanset om boligen er ny eller gammel kender de fleste til udfordringer med varme, kulde eller træk og selv de bedste ventilationskoncepter kan blive begrænset af de mennesker, der bruger det.

”Fonden har haft et ønske om også at investere i virksomheder, der er etablerede på markedet. Her er en oplagt virksomhed, der står på tærsklen til et eksporteventyr og har en løsning, der både rammer den grønne og den sunde dagsorden,” udtaler Jørgen Andersen, direktør i Hands-on Mikrofonden.

Jes Jensen er Hands-on investor og dermed Hands-on Mikrofondens mand, der nu sætter sig for bordenden i bestyrelseslokalet. Jes har stor erfaring med at arbejde tæt sammen med udenlandske produktionsvirksomheder. Det taler til alles fordel, da det er selve teknologien, der skal eksporteres til verdens førende vinduesproducenter.

Allan og Torben Christensen, der for tre år siden solgte Good Food Group, investerer via deres fælles investeringsselskab i LivingBetter sammen med Hands-on Mikrofonden.

”Da Peter og Christian pitchede deres case for Hands-on Mikrofonden, tænkte vi, at det var en helt oplagt investeringsmulighed. Vi tror, at her er tale om et produkt, der kommer på markedet med den helt rigtige timing. Derudover er menneskene bag kompetente, engagerede og sympatiske. Det betyder noget for os,” slutter Allan og Torben Christensen.

For yderligere oplysninger kontakt CEO, Jørgen Andersen på 40 53 53 37 eller ja@hands-on-mikrofonden.dk