20 maj 2022

 

Iværksættervirksomhed får investering til at løse et stigende samfundsproblem

Antallet af biler i de største danske byer stiger hurtigere end indbyggertallet. Det sætter sit tydelige præg på bybilledet, der præges af øget trafik, bilkø efter bilkø og bilister, der kører søgende rundt i cirkler efter den sidste ledige p-plads. En udvikling, der fører til en stigende udladning af CO2, en forurenet byluft og millioner af kroner, der går tabt, fordi tiden går til spilde.

Den gode nyhed er, at salget af elbiler er rekordstort, så der den 1. maj 2022 er indregistreret over dobbelt så mange elbiler som samme tidspunkt sidste år. En nyhed, der kræver endnu flere ladestandere og et faktum, der sætter spot på den udfordring Papp er sat i verden for at løse. Fordi, hvordan bruges byens p-pladser, ladestandere og kapacitet optimalt, så kommunerne får mest mulig infrastruktur for pengene?

Holdet bag Papp, har udviklet en dataplatform og en app, der via en sensor, der monteres fysisk i asfalten på byens p-pladser sørger for, at du kan få information om, hvor du finder nærmeste ledige p-plads og/eller ladestander – uanset om pladsen er optaget af en bil, der lader eller en ikke-ladende bil. Derudover kan Papp hjælpe dig frem til den billigste parkeringsplads, da den giver dig et overblik over prisen for samtlige p-pladser og -huse. Det eneste du skal gøre er at indtaste din destination og Papp foreslår ledige p-pladser og hjælper dig videre.

Testet i Aarhus
Løsningen har været testet som pilotprojekt i samarbejde med Aarhus Kommune og ladeoperatøren Clever siden august 2021. Derfor er virksomheden nu klar til at skalere forretningen.

”Vi er nu nået dertil, hvor vi har bevist, at produktet har sin berettigelse og at der er efterspørgsel i markedet.”

“Vi er klar til at gå fra at være en traditionel iværksættervirksomhed mod at blive en rigtig SMV. Derfor har vi med vilje søgt ’kloge penge’ hos Hands-on Mikrofonden. Altså hos nogle, der kan hjælpe os til næste niveau – ikke kun med finansiering, men også med viden. En viden, der forhåbentlig kan gøre, at vi undgår at lave alt for dyre fejl”, siger Tan Minh Nguyen Tran, der er medstifter og CEO i Papp, med et muntert glimt i øjet.


Maj 2022

Hands-on investorerne står i kø
Ikke færre end tre hands-on investorer er sprunget til for at hjælpe med at løfte den opgave.

”Mine kompetencer og erfaringer, blandt andet fra udvikling af appen Golfbox, passer sammen med min B2B-erfaring som fod i hose med opgaven. Jeg er også motiveret af, at her ikke er tale om endnu et regnskabsprogram, men en app, der løser et samfundsproblem. Det glæder mig at kunne være med i endnu et iværksættereventyr, og jeg håber, at jeg kan bidrage til at sætte retning og skabe ro på rejsen,” udtaler hands-on investor Carsten Plenge Overgaard.

Den anden af de tre hands-on investorer Anders Midtgaard supplerer: ”Jeg har haft egen virksomhed i mange år, og nu er tiden inde til, at jeg kan investere både min tid og lidt kapital i unge iværksættere. Papp-teamet er nogle af de mest realistiske iværksættere, jeg har mødt. Det kombineret med en god kemi gør, at jeg glæder mig til, at vi sammen skal sikre et sundt arbejdsklima, hvor alle får lov til at blomstre. Sammen kan vi så udstikke en retning og gå den ekstra mil – også selv om det måske bliver i zig-zag.”

”Med mange års international erfaring og en passion for UX (user experience) altså brugerens oplevelse, når i dette tilfælde – Papp’en anvendes – betyder at jeg kan bidrage med en viden og en erfaring, som de to andre måske ikke har på helt samme måde. I min erfaringsrygsæk ligger globale informationsdatabaser, analyse af big data, it, produktudvikling og B2B salg, alt sammen noget jeg glæder mig til at kunne dele med Papp-teamet,” siger hands-on investor Niels Dam.

Pilotprojektet viser løsningens berettigelse
Clever, der er Danmarks førende ladeoperatør, har leveret størstedelen af pilotprojektets 100 ladestandere.

”Hvis flere skal vælge elbilen til, så skal det være nemt at være el-bilist. Derfor er det helt oplagt at fjerne det irritationsmoment, det er at ende ved en ladestander, der er optaget af en bil, som ikke lader. Her har en løsning, som den Papp tilbyder absolut sin berettigelse” siger Damion Bailey, der er Senior UX & Design Manager hos Clever.

”Med Papp kan vi se, at vi ved at anvende data, kan forbedre lademulighederne for el-bilister og højne parkeringsoplevelsen generelt for alle bilister. I pilotprojektet er der opnået viden om, hvornår ladepladser er ledige. Data om benyttelsen af de 100 ladepladser forventes også at kunne anvendes til at udregne sandsynligheder for, hvornår de øvrige ladepladser i Aarhus er ledige” siger Steffen Arnbo Nielsen, mobilitetsplanlægger ved Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Investeringen foretaget af Hands-on Mikrofonden er den fjerde fonden laver i 2022.

”Papp er en iværksættervirksomhed med hjertet på rette sted og et fantastisk drive.”

“De har ambitioner om at løse et stigende samfundsproblem og har et produkt, der rammer lige ind i den grønne dagsorden og de innovative og bæredygtige værdier, som Hands-on Mikrofonden bygger på og investerer efter.” siger en glad Jørgen Andersen, direktør i Hands-on Mikrofonden.

For yderligere oplysninger besøg papp.nu eller kontakt:

Papp: CEO, Tan Minh Nguyen Tran, 21 95 77 77 tan.tran@papp.nu

Hands-on Mikrofonden: CEO, Jørgen Andersen, 40 53 53 37, ja@hands-on-mikrofonden.dk